I dag har eg dekorert opptenningsfyrstikker med sitater om livet
torsdag 19. juni 2014
lørdag 7. juni 2014
mandag 2. juni 2014
ugle og cupcakekort
Denne veka er eg i hobbykroken for å forberede meg til messe. Eg skal vere utstillar på hjørundfjorddagane på Sæbø laurdag og søndag, og vil ha med eit breitt utvalg av ulike typar kort. Idag har eg laga fargerike ugle og cupcakekort.
torsdag 29. mai 2014
Vaffeloppskrift
Du treng:
5dl skumma kulturmjølk
1dl vatn
1ts bakepulver
2ts vaniljesukker
1ts natron
1ts kardemomme
1ss vaniljekesam
1ss seter rømme
200g smelta smør
Bland inn hvetemel og sammalt hvete til passe fast røre
4egg
2dl sukker5dl skumma kulturmjølk
1dl vatn
1ts bakepulver
2ts vaniljesukker
1ts natron
1ts kardemomme
1ss vaniljekesam
1ss seter rømme
200g smelta smør
Bland inn hvetemel og sammalt hvete til passe fast røre
søndag 25. mai 2014
Panna cotta
Panna cotta med friske bær
I dag har eg laga desserten panna cotta, søt dessert med friske bær på toppen
I dag har eg laga desserten panna cotta, søt dessert med friske bær på toppen
Du treng: (4 små porsjonar)
3dl kremfløte
1 vaniljestang
1/2 dl sukker
2 gelatinplater
friske bær, frukt og nøtter
1. Legg gelatinblad i vatn
2. Ha kremfløte i en kasserolle, del vaniljestangen på langs og skrap ut frøa, ha frøa og vaniljestanga oppi saman med fløta. koko opp og ta den av plata
3. Ta ut vaniljestanga og sil melkeblandinga oppi ein bolle. klem ut vatnet av gelantinen og rør de inn. rør i 1/2 dl sukker
4. Set til kjøling i 3-4 timar
Server med friske bær og frukt
NYT
Eg har også prøvd å lage ein sunn versjon av panna cotta, det var ikkje like mykje smak som ekte pannacotta, men eit fint alternativ til ein sunnare dessert som smakar veldig friskt
Du treng:
2 dl ekstra lettmelk
1 vaniljestang
3 gelantinblad
3 ts sukrin
2 dl mager vaniljekesam
- Start med å legge gelatinblada i vatn
- Ha melka i ei kaserolle. del vaniljestanga og skrap ut frøa, ha frøa og vaniljestanga oppi saman med melka. koko opp og ta den av plata.
- Ta ut vaniljestanga og sil melkeblandinga oppi ein bolle. klem ut vatnet av gelantinen og rør de inn. rør i 3 ts sukrin. la det så avkjøles
- Rør inn vaniljekesam
- Ha i serveringsglass eller skåler, og la det stivne i 4-5 timar eller natta over
Bringebærsalat
Friske bringebær
Safta fra ein halv appelsin
jordbær
Smak til med sukrin
lørdag 17. mai 2014
Nasjonaldagen
Idag har eg feira nasjonaldagen i Ålesund ilag med far og bror. Vi tok oss ein tur på fjellstova i Ålesund, samt ein tur til Godøya for å gå på Godøyfjellet:)
søndag 4. mai 2014
Herøy 10 på topp
I dag vart det ein fin tur på Hornseten. Ein lett tur men med upåklagelig flott utsikt =)
Flott utsikt over Remøya
Fosnavåg og Kvalsund
Abonner på:
Innlegg (Atom)